Serviciul Roman de Informatii

Back ULTIMELE ȘTIRI

Scenariile exercițiului internațional NATO Cyber Coalition 2021, planificate de SRI
09 decembrie 2021

Cyber Coalition 21, exercițiul reprezentativ al NATO în domeniul apărării cibernetice, a avut loc în perioada 29.11 – 03.12.2021 la Tallinn, Estonia.

SRI, în calitate de dezvoltator de scenarii și administrator al poligonului cibernetic NATO, prin intermediul specialiștilor Centrului Național Cyberint, a creat un exercițiu amplu cu atacuri cibernetice în timp real.

Peste 1000 de experți cyber din 30 de țări, care s-au confruntat cu amenințări diverse, de la aplicații malware, atacuri de tip supply chain sau hibride, până la hack-uri pe dispozitive mobile s-au antrenat pentru identificarea și contracararea atacurilor cibernetice complexe care au vizat integritatea datelor din rețelele compromise. În scenarii s-au regăsit și atacuri ransomware în care datele despre vaccin sunt furate și programele de vaccinare sunt compromise.

Cyber Coalition este cel mai complex exercițiu anual de apărare cibernetică organizat sub egida NATO și reprezintă o metodă directă a Alianței de a-și ajusta mecanismele pentru schimbul de informații în timp real și testarea capacității de a derula operațiuni în spațiul cibernetic. SRI participă activ la organizarea acestui exercițiu internațional din 2013.

Previous Next