Serviciul Roman de Informatii

Back ULTIMELE ȘTIRI

PatriotFest 2023 premiază dezvoltatorii români
4 Decembrie 2023

Concursul național PatriotFest, competiție ce se adresează experților în inovare și tehnologie în scopuri de apărare și siguranță publică, a ajuns într-o nouă etapă: prezentarea proiectelor în fața juriului.

Prototipurile și soluțiile inovatoare ale companiilor și dezvoltatorilor români din țară și străinătate vor fi analizate de specialiștii în apărare și securitate națională pentru a se decide modul în care acestea pot contribui la îmbunătățirea securității în România.

Înscrierile pentru ediția din acest an au început în septembrie, iar participanții au avut ocazia să se înscrie la cele 3 secțiuni propuse de organizatori: Spațiu, Inteligență Artificială și Creativitate pentru Securitate.

Proiectele declarate câștigătoare în luna ianuarie vor putea fi integrate atât la nivelul instituțiilor de securitate națională, cât și în domeniul civil și comercial, iar participanții își vor păstra dreptul de proprietate intelectuală asupra acestora.

Concursul PatriotFest este inițiat de Asociația New Strategy Center și organizat cu sprijinul instituțiilor din domeniul securității naționale: Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informații, Serviciul de Telecomunicații Speciale și Serviciul de Protecție și Pază.

Detalii: www.patriotfest.ro