Serviciul Roman de Informatii

Back ULTIMELE ȘTIRI

PatriotFest 2021 premiază dezvoltatorii români de sisteme autonome de drone și antidrone
26 iulie 2021

PatriotFest este un concurs național de inovare care aduce românii în centrul evoluțiilor tehnologice, într-o comunitate formată în jurul proiectelor de cercetare și dezvoltare realizate prin atragerea resurselor de inovare românești.

Anul acesta, concursul se va desfășura în perioada iunie - noiembrie 2021, organizatorii propunând pentru această ediție două teme de actualitate: „Sisteme autonome de tip platforme aeriene, terestre, navale” și „Sisteme de detecție și contracarare a dronelor”.

Competiția se adresează inovatorilor și operatorilor economici români din țară și din străinătate. Proiectele PatriotFest pot avea aplicabilitate atât pentru domeniul apărării și securității naționale, cât și pentru cel civil, comercial.

Lucrările premiate pot primi sprijin pentru dezvoltarea și ameliorarea produselor, iar autorii acestora vor avea acces la expertiza comunității de profesioniști clădită în jurul PatriotFest.

Concursul PatriotFest este inițiat de Asociația New Strategy Center și organizat cu sprijinul următoarelor instituții din domeniul securității naționale: Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informații, Serviciul de Telecomunicații Speciale și Serviciul de Protecție și Pază.

Detalii și înscrieri: www.patriotfest.ro