Serviciul Roman de Informatii

Back ULTIMELE ȘTIRI

Întâlnire între Directorul FBI și Directorul interimar al SRI
22 Februarie 2024

Directorul interimar al Serviciului Român de Informații, domnul general Răzvan Ionescu, a avut o întâlnire de lucru cu directorul FBI, domnul Christopher Wray, la București, în data de 20 februarie 2024. În cadrul discuțiilor, s-au abordat teme de interes major legate de situația regională și globală, precum și perspectivele de consolidare și pe mai departe a parteneriatului și cooperării între SRI și FBI. A fost subliniată importanța schimbului de informații și expertiză între cele două instituții.

Convorbirile s-au axat pe consolidarea cooperării bilaterale, cu accent pe aspectele operaționale și capacitățile comune de contracarare a factorilor de risc ce pot genera provocări de securitate pentru cele două state. Rămâne prioritară colaborarea pe mai multe domenii de interes actual, cum ar fi combaterea criminalității organizate transfrontaliere și a agresiunilor cibernetice, zone în care parteneriatul SRI-FBI are o tradiție consolidată.

Una dintre concluziile discuțiilor a vizat necesitatea continuării transformărilor instituționale pentru a răspunde cu eficiență complexității amenințărilor hibride. Cei doi oficiali au căzut de acord asupra importanței unei abordări integrate a resurselor și amenințărilor, precum și a consolidării cooperării interinstituționale.

Această întâlnire a reconfirmat angajamentul ambelor părți de a continua colaborarea și schimbul de expertiză pentru asigurarea securității naționale și a contracarării riscurilor emergente.